Desert rulouri de post cu visine

de katty in Dulciuri, 27 Mar 2021 | 4599 vizualizari

 

Tocmai am inceput curatenia de primavara prin congelator. Si cum am  constata ca mai aveam o groaza de visine am zis sa scap de ele intr-un mod placut...

 

INGREDIENTE

  • 480 gr faina+ pentru presarat
  • 250 gr margarina
  • 200 ml apa rece
  • 1 lingurita bicarbonat
  • putina sare
  • 600 gr visine usor decongelate
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri pesmet
  • zahar pudra cu aroma de vanilie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rulouri de post cu visine:

Intr-un castron cernem 380 gr faina. Facem o adancitura in care punem sarea, bicarbonatul stins cu putina zeama de lamaie,100 gr margarina taiata cubulete si apa. Framantam un aluat elastic, nelipicios, pe care il strangem intr-o bila. Margarina ramasa o amestecam cu 100 gr faina. Intindem aluatul pe un blat de lemn infainat sub forma de dreptunghi. Ungem cu margarina amestecata cu faina si rulam sulul. Intoarcem ruloul pe lungime si il intindem usor cu un sucitor sub forma de dreptunghi cu latura mica la baza. Aducem capetele spre  mijloc, apoi inchidem  aluatul ca pe o carte. Acoperim aluatul cu folie de plastic si il dam la frigider pentru cel putin jumatate de ora.

Pentru umplutura amestecam visinele cu zaharul si pesmetul. Din aluat facem 3 rulouri.

Intindem pe rand cate o bucata de aluat, punem la baza  visinele si rulam. Asezam rulourile in tava de la aragaz. Ungem rulourile cu putina zeama ramasa de la visine.

Dam tava la cuptorul preincalzit la foc iute.

Lasam rulourile sa se racoreasca, apoi le portionam si le pudram cu zahar cu aroma de vanilie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulouri de post cu visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert baclava de post