Desert tarta cu pere si gem de pere cu mere

de Rocsi in Prajituri, 10 Oct 2017 | 4043 vizualizari

 

Tarta cu pere este plina de savoare si aroma! O incantare de toamna, merita pregatita ca sa va convingeti cat este de buna. La mine a avut un mare succes, mai ales ca au savurat-o si cativa musafiri.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 140 gr unt
  • 230 gr faina
  • 1 ou
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • 1 lingurita vanilie

Pentru umplutura:

  • 1 kg de pere
  • 1 borcan de gem de pere cu mere de 200 gr
  • 2 linguri amidon
  • 1 lingura coaja rasa de lamaie
  • 50 ml frisca lichida
  • 1 lingurita vanilie
  • zahar pudra
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu pere si gem de pere cu mere:

Aluatul:
Intr-un bol amestecati untul rece, cu oul si vanilia.
Adaugati praful de copt, sarea, apoi faina, treptat.
Framantati pana obtineti un aluat omogen si nelipicios.
Tapetati cu hartie de copt o tava de tarta.
Presarati faina pe masa de lucru, puneti aluatul si intindeti o foaie potrivit de groasa.
O asezati in tava de tarta, apoi o dati la rece pentru 30 de minute.
Umplutura:
Spalati perele, le decojiti si le taiati cubulete.
Intr-un bol puneti perele, gemul, amidonul si coaja de lamaie. Le amestecati bine.
Adaugati vanilia, frisca lichida si le incorporati bine.

Scoateti aluatul de la frigider, turnati umplutura, iar aluatul de pe margini, surplusul, il lasati peste umplutura.

Introduceti tava in cuptorul incins, la 170-180 de grade C, pana se rumeneste frumos tarta si este patruns aluatul.
Cand este gata, scoateti tarta din cuptor si o lasati sa se racoreasca.

O presarati cu zahar pudra, o decorati cu frunzulite de menta, apoi se poate servi.
Sa aveti pofta!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu pere si gem de pere cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (15)

Rocsi 1

11.10.2017, 19:46

Multumesc mult! A fost printre cele mai aromate tarte!

dantes 1

12.10.2017, 12:58

Buna!

Rocsi 1

12.10.2017, 20:48

Multumesc Dantes!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de mucenici moldovenesti - Pufosi si buni

de laura_n 7

la 11:51

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

Churros de casă – Rețeta simplă pentru un gust autentic spaniol

pe 21.02 la 13:05

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert pandispan cu iaurt, branza si visine