Desert Tiramisu

de Oana in Prajituri, 2 Mai 2009 | 171244 vizualizari

 

Cel mai bun tiramisu l-am mancat la mama lui, in Italia, la Venetia, o nebunie! Am o reteta care se apropie cel mai mult de Tiramisu reţetă originală, se face foarte rapid, e un desert rafinat, bun de impresionat soacra :)) Cand cumparati ingredientele nu va zgarciti :), luati ce e mai bun si doar asa o sa va iasa delicios!

 

INGREDIENTE

  • 5 galbenusuri
  • 4 albusuri
  • 200 g zahar pudra
  • 2 cutii mascarpone de 250 g
  • 1 lingurita vanilie
  • 2 linguri coniac
  • 600 ml cafea indulcita
  • piscoturi (un pachet mare, cu 4 randuri)
  • cacao si ciocolata rasa pentru decor
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Tiramisu:

O reteta care se apropie cel mai mult de tiramisu reţetă originală.

Mai intai pregatim cafeaua cu zahar, fiecare dupa gustul lui si o lasam sa se raceasca.

Galbenusurile le batem cu zaharul, pana se albesc si se dubleaza volumul, adaugam mascarpone RECE, amestecam incet, apoi vanilia, coniacul si albusul batut spuma. Cand amestecam albusul ne folosim de o lingura, sau o spatula, nu de mixer. Amestecam usor, de jos in sus, pana obtinem o crema pufoasa si aerata.

Intr-o tava adanca punem un rand de piscoturi, pe care le inmuiem rapid in cafea, apoi un rand de crema, iar piscoturi, iar crema…si terminam cu un strat de crema. Deasupra cernem cacao din belsug. Se lasa la rece cateva ore.

TIPS-URI

1

Daca nu doriti sa folositi galbenusurile crude, ele se pot bate cu zaharul la bain-marie si lasate apoi sa se raceasca, dar albusul se pune spuma, deci CRUD :)

2

Se poate folosi cafea fara cofeina, daca mananca si copiii :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Tiramisu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

Oana 1

17.11.2014, 20:27

Vion, poti sa bati galbenusurile cu zaharul la bain marie pana se ingroasa si atunci nu mai sunt crude. Daca faci crema cu mascarpone si frisca nu mai are acelasi gust...

Vion 1

19.11.2014, 15:12

multumesc de sfat, asa o sa fac

daniela63 1

22.12.2015, 15:13

in loc de albusuri poti pune 250g frisca naturala nu sintetica..gustul e delicios...cacao se pune doar inainte de servire,asa isi pastreaza aroma de cacao care e foarteimportanta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

ieri la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta Alpina cu mere