Desert tort 53 ( ciocolatos )

de Constelatialeu in Torturi, 21 Oct 2021 | 3207 vizualizari

 

Maine 22 octombrie anul de gratie 2021 jumatatea mea Mr.Valentin implineste 53 de toamne, sa-mi fie sanatos, la fel de haios si ocrotitor asa cum doar el stie. La multi ani !

 

INGREDIENTE

  • Blat 24 cm
  • 8 oua
  • 12 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • un praf de sare
  • Crema de ciocolata neagra
  • 400 g ciocolata neagra Callebaut
  • 500 ml smantana pentru frisca
  • Crema de menta
  • 250 g ciocolata alba Callebaut
  • 175 ml smantana pentru frisca
  • 50 ml sirop de menta
  • colorant verde
  • Crema de trandafiri
  • 250 g ciocolata alba Callebaut
  • 175 ml smantana pentru frisca
  • 50 ml sirop de trandafiri ( facut in casa )
  • colorant rosu
  • Sirop
  • sirop de trandafiri diluat cu apa minerala
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort 53 ( ciocolatos ):

Blat : Am folosit un inel reglabil pe care l-am reglat la diametru de 24 cm, l-am tapetat cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat 7 linguri de zahar si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea ferma. Galbenusurile le-am mixat cu 5 linguri de zahar pana si-au dublat volumul. Am incorporat galbenusurile in albusuri cu miscari lente de jos in sus, apoi am incorporat faina cernuta, tot cu miscari lente de jos in sus. Am turnat compozitia in forma, am dat forma la cuptorul preincalzit la 180 grade. Am facut testul scobitorii, apoi am scos forma din cuptor, am scos blatul din forma si l-am lasat sa se raceasca.

Crema de ciocolata neagra : Intr-un castron de inox am pus ciocolata si smantana pentru frisca, am asezat castronul pe baie de abur si am amestecat continuu pana ce ciocolata a devenit lichida, smantana nu trebuie sa atinga punctul de fierbere. Am luat castronul de pe baia de aburi, l-am lasat cca 20 min la temperatura camerei, apoi am bagat castronul in frigider pentru cca 2 ore. Dupa 2 ore am scos castronul din frigider si am mixat cca 5-6 min pana am obtinut o crema spumoasa.

Crema de menta :Intr-un castron de inox am pus ciocolata, smantana pentru frisca si siropul de menta, am asezat castronul pe baie de abur si am amestecat continuu pana ce ciocolata a devenit lichida, smantana nu trebuie sa atinga punctul de fierbere. Am luat castronul de pe baia de aburi, l-am lasat cca 20 min la temperatura camerei, apoi am bagat castronul in frigider pentru cca 2 ore. Dupa 2 ore am scos castronul din frigider am adaugat colorant rosu si am mixat cca 5-6 min pana am obtinut o crema spumoasa.

Crema de trandafiri : Intr-un castron de inox am pus ciocolata, smantana pentru frisca si siropul de trandafiri, am asezat castronul pe baie de abur si am amestecat continuu pana ce ciocolata a devenit lichida, smantana nu trebuie sa atinga punctul de fierbere. Am luat castronul de pe baia de aburi, l-am lasat cca 20 min la temperatura camerei, apoi am bagat castronul in frigider pentru cca 2 ore. Dupa 2 ore am scos castronul din frigider si am mixat cca 5-6 min pana am obtinut o crema spumoasa.

Blatul racit bine, l-am taiat in patru parti. Siropul de trandafiri l-am diluat cu apa minerala si am insiropat fiecare blat, perand.

Am asezat pe un platou prima parte de blat insiropat, am intins un strat de crema de ciocolata de cca 2 degete,restul de crema l-am pastrat pentru imbracat tortul. Peste crema de ciocolata am asezat al doilea blat insiropat peste care am intins crema de menta, am pastrat 2 linguri pentru ornat. Peste crema de menta am asezat al treilea blat insiropat am intins crema de trandafiri, am pastrat 2 linguri pentru ornat. Peste crema de trandafiri am asezat ultimul blat insiropata, am imbracat tortul cu crema de ciocolata ramasa. Am ornat cu cele doua creme de menta si trandafiri, 2 linguri din crema de ciocolata le-am pus pe baie de abur si apoi am ornat cu crema lichida.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort 53 ( ciocolatos )" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Nisipurile aurii