Desert tort V.51

de Constelatialeu in Torturi, 21 Oct 2019 | 4726 vizualizari

 

Combinatii combinatorii si-un tort imperfect de perfect......maine il savuram......sa fie cu sanatate si de restul am eu grija....La multi ani !

 

INGREDIENTE

  • Blat diametrul 16 cm
  • 2 galbenusuri
  • 4 albusuri
  • 2 linguri zahar
  • 70 g nuca macinata
  • 25 g faina
  • Jeleu amestec fructe ( zmeura, coacaze si afine)
  • 200 g fructe
  • 4 linguri sirop gros de mure
  • 10 g gelatina granulata
  • Sirop
  • 2 lingurite cu ness granulat
  • 1 lingurita zahar brun
  • apa rece cca 150 ml
  • Crema de ciocolata alba
  • 100 g ciocolata alba
  • 1 galbenus
  • 100 ml lapte
  • 25 g zahar
  • 5 g gelatina granulata
  • 150 g frisca batuta
  • Crema de ciocolata neagra
  • 100 g ciocolata neagra
  • 1 galbenus ou
  • 100 ml lapte
  • 25 g zahar
  • 5 g gelatina granulata
  • 150 g frisca batuta
  • Glazura
  • 100 g ciocolata alba
  • 80 g smantana dulce 30% grasime
  • 1 folie de gelatina - 2 g
  • Decor
  • ciocolata neagra
  • ciocolatele snikers, bounty,mars,twix,milkyway
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort V.51:

Blat : Am mixat cele 4 albusuri cu un praf de sare pana am obtinut o spuma tare, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Am incorporat galbenusurile cu miscari lente de jos in sus, apoi am adaugat nuca si faina si am procedat la fel,  am amestecat cu miscari lente de jos in sus. Am tapetat forma de tort cu hartie de copt ( diametru 16 cm ), am turnat amestecul pentru blat si am bagat forma la cuptorul preincalzit la 180 grade, setand functia pentru copt blaturi si am lasat 25 min. Am scos blatul din cuptor si l-am lasat la racit.

Jeleu : Fructele le-am scos din congelator si le-am pus intr-o craticioara, am pus pe foc craticioara si am lasat sa se incalzeasca putin, cat sa pot sa pun fructele in blender. Am blendat fructele si apoi le-am trecut prin sita sa separam pulpa de seminte ( am clatit cu putina apa blendarul si am adaugat peste pulpa rezultata ). Peste acest amestec am adaugat siropul gros de mure si am pus pe foc sa dea in 2-3 clocote . Separat am hidratat gelatina cu apa rece si apoi am adaugat-o dupa ce am tras craticoara de pe foc. Am tapetat o craticioara cu diametrul de 16 cm cu folie transparenta, am turnat jeleul si l-am bagat la congelator cateva ore sa se intareasca. Nu a iesit el perfect rotund, dar nu-i bai, mie oricum nu-mi plac prajiturile perfecte....:)))))

Sirop : frecam nessul cu zaharul si apoi il diluam cu apa rece

Crema de ciocolata alba : O facem dupa ce blatul este racit bine si jeleul este aproape inchegat. Intr-o craticioara punem laptele, galbenusul si zaharul si omogenizam bine apoi punem pe foc si amestecam continuu cca 5 min, apoi adaugam ciocolata rupta bucatele si continuam sa amestecam pana obtinem o crema omogena. Separat hidratam cu apa rece 10 g de gelatina, din care folosim jumatate pentru aceasta crema si jumatate pentru cealalta crema. Adaugam gelatina dupa ce tragem craticoara de pe foc. Lasam sa se raceasca cca 30 min la frigider. Cat se raceste crema batem frisca, 300 ml smantana dulce pentru frisca cu 3 pliculete de zahar vanilat. Folosim la crema asta jumatate din frisca. Dupa ce a stat la frigider 30 min, scoatem crema si incorporam 150 g frisca.

Incepem prima parte de asamblare a tortului : Asezam pe o farfurie inelul de la forma de tort. Sectionam blatul in 3 parti. captusim inelul cu folie transparenta, asezam primul blat insiropat bine peste care turnam crema de ciocolata alba si dam la frigider pentru cca 1 ora si 1/2 . Scoatem jeleu din congelator si apoi din forma. Scoatem si prima parte din tort si asezam peste crema de ciocolata alba stratul de jeleu, peste care punem al doilea blat insiropat si dam la frigider pana facem crema de ciocolata neagra.

 Crema de ciocolata neagra : Intr-o craticioara punem laptele, galbenusul si zaharul si omogenizam bine apoi punem pe foc si amestecam continuu cca 5 min, apoi adaugam ciocolata rupta bucatele si continuam sa amestecam pana obtinem o crema omogena. Tragem craticioara de pe foc, adaugam restul de gelatina hidratata si omogenizam, dam la frigider cca 30 min, dupa care incorporam restul de frisca. Scoatem tortul de la frigider si adaugam si crema de ciocolata neagra si bagam din nou la frigider pentru 1 ora si 1/2 .

Glazura : Rupem bucatele ciocolata alba, adaugam smantana dulce si punem pe foc sa se topeasca, nu trebuie sa atinga punctul de fierbere. Folia de gelatina se hidrateaza in apa rece. Se trage ciocolata de pe foc, se stoarce folia de gelatina si se incorporeaza in ciocolata. Scoatem tortul din frigider, asezam ultimul blat insiropat si turnam glazura, presaram deasupra ciocolata neagra si decoram cu ciocolatele de diverse tipuri. bagam din nou tortul la frigider cca 2 ore. 

Scoatem tortul din frigider desfacem inelul si folia si daca nu avem rabdare putem sa si-l mancam sau doar sa-l pozam si il mancam mai maine.... La multi ani, Vali !

TIPS-URI

1

Ca sa taiem bine tortul trecem lama unui cutit prin apa fierbinte

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort V.51" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema de fistic, vanilie si fructe