Atmosfera calda a sarbatorilor de iarna e intregita mereu de savoarea unor retete de poveste. Printre ele, la loc de cinste, se afla si turta dulce! E usor de facut, iti arat chiar acum!
Reteta video pas cu pas o gasesti mai sus.
Aluat:
Glazura:
Aluat: Mai intai, pune o lingura de zahar intr-o craticioara si lasa-l sa se caramelizeze. Adauga cu grija apa fierbinte si lasa la foc mic sa se dizolve totul. Amesteca restul de zahar cu scortisoara, nucsoara, ghimbirul si cuisoarele si pune-le in sirop. Amesteca usor pana se dizolva complet si ia craticioara de pe foc. Pune imediat 70 g din cantitatea de faina, omogenizeaza bine si lasa apoi totul sa se raceasca. Amesteca restul de faina cu un praf de sare si bicarbonatul si cerne-le peste compozitia racita. Adauga oul batut, untul topit si racit si coaja rasa de portocala.
Amesteca totul si framanta apoi aluatul pana devine elastic si nu se mai lipeste de maini. Pune putina faina pe masa si intinde aluatul intr-o foaie cam de 0.5 cm grosime. Taie apoi cu formele preferate si transfera turta dulce intr-o tava, tapetata cu hartie de copt.
Coace turta dulce la 180 de grade C, cam 15-20 de minute, pana se rumeneste usor pe margini. Scoate turta dulce cu grija din tava si las-o la racit.
Intre timp prepara glazura. Bate cu mixerul albusul de ou pana se umfla, apoi adauga treptat zaharul pudra si la final apa fierbinte si vanilia. Glazureaza turta dulce sau decoreaz-o dupa plac, cu siguranta copiii vor fi foarte incantati sa dea o mana de ajutor!