Donuts

de Angelina_Elena in Dulciuri, 28 Feb 2014 | 4835 vizualizari

 

By Ana Maria! Multumesc, sunt minunati! :X

 

INGREDIENTE

  • 750 g faina
  • 500 ml apa calduta (sau lapte)
  • 2 cubulete drojdie
  • 70 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Donuts:

Intr-o cana punem drojdia, o lingurita de zahar, adaugam putina apa calduta si amestecam pana se dizolva.

Intr-un vas punem faina,  zaharul si sarea, apoi adaugam apa calduta, uleiul si drojdia dizolvata.

Framantam aproximativ 5 minute apoi rastoarnam aluatul pe masa infainata.

Intinde cu sucitorul o foaie groasa de 1 cm, apoi cu ajutorul unui pahar incepem sa decupam gogosile iar cu un paharel mic ii decupam in mijloc.

Gogosile astfel formate le asezam intr-o tava, le acoperim cu un prosop si le lasam la dospit, la loc caldut cam 20 de  minute.

Intre timp intr-o tigaie sau cratita punem ulei la incins.

Cand uleiul este fierbinte punem gogosile la prajit pe rand.

Cand s-au rumenit pe o parte le intoarcem si pe cealalta.

Scoatem gogosi pe servetele de hartie pentru a absorbii excesul de ulei.

Se pot servi ca atare sau ii punem glazura cu ciocolata.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Donuts" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

MIUTA 1

28.02.2014, 15:07

Ela68 1

28.02.2014, 15:08

ce pofta imi e

Rocsi 1

28.02.2014, 21:34

Sper ca mai gasesc ceva

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

ieri la 11:11

Porloș cu mere, rețetă ardelenească

de RODIMUR 8

ieri la 02:56

Supa de pui cu galuste de gris – ca la mama acasa

de vasimur 4

pe 20.10 la 10:38

Biscuiți cu gem de vișine - Fragezi și delicioși

pe 20.10 la 06:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]