Dovlecei pane

de ionix in Aperitive / Garnituri, 28 Mar 2010 | 7044 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei
  • Un ou
  • Pesmet, faina
  • Sare
  • Pudra de chilli
  • Amestec de rozmarin cu cimbru
  • Ulei pentru prajit
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei pane:

 

Dovleceii se curata de coaja si se taie rondele subtirele.

Rondele de dovlecel le condimentam cu sare, chilli si amestecul de ierburi.

Dovlcelul condimentat se lasa la “marinat”,  pentru a intra condimentele in rondele, timp de 15 min.

Intre timp pregatim pe un platou faina si pesmetul si batem oul bine cu sare.

Dupa cele 15 min punem la incins uleiul.

Rondele de dovlecel se dau pe ran prin faina, ou si apoi pesmet.

Se pun la prajit in uleiul incins si se scot pe niste servetele, au rol de a absorbi uleiul.

Eu am servit alaturi de cartofi copti in sare.

 

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

eu nu scurg sau sterg dovleceii de sucul pe care-l lasa pentru ca vreau sa se prinda bine faina de dovlecel.... 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei pane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Dana Cristea - pusikmea 1

28.03.2010, 21:37

ionix 1

28.03.2010, 22:15

Rivka, n-am facut rosii pane pana acum... m-ai facut curioasa si-o sa-ncerc

ionix 1

28.03.2010, 22:15

multumesc multumesc...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu fistic - Reteta delicioasa si aromata

de Rocsi 9

pe 27.05 la 20:13

Mini tarte cu crema de vanilie si capsuni - Reteta delicioasa, fara zahar

de laura_n 7

pe 27.05 la 13:19

Salată de ouă - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 27.05 la 08:29

Ciocănele de pui cu sos de muștar și capere - Mâncarea delicioasă și rapidă

pe 26.05 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dovlecel pane