Dovlecei umpluti

de adry88 in Pui, 27 Sep 2013 | 4318 vizualizari

 

Sursa barbat la cratita

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei
  • 250 g carne tocata de pui
  • 250 ml suc de rosii
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1/2 legatura marar
  • 1/2 legatura patrunjel
  • sare
  • piper
  • rozmarin
  • boia de ardei iute
  • 50 g cascaval
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei umpluti:

Curatam dovleceii de coaja si ii taiem in doua,scobim miezul intr-o farfurie.

Intoarcem dovleceii cu fata in jos ca sa se scurga.

Ceapa o tocam marunt si o calim in putin ulei,cand devine transparenta adaugam morcovul dat prin razatoare,lasam sa se caleasca putin impreuna,dupa care adaugam1/2 din miezul de dovlecei(eu l-am pisat cu blenderul).

Lasam sa se caleasca cca 5 min dupa care adaugam carnea tocata si mai calim putin, dupa care adaugam 100 ml suc de rosii si condimente dupa gust.

Lasam sa clocoteasca putin dupa care oprim focul si adaugam mararul si patrunjelul tocat si amestecam.

In fiecare jumatate de dovlecel adaugam compozitia de carne,deasupra cascaval ras.

Deasupra am asezat felii de dovlecel.

Intr-o tava termorezistenta adaugam sucul de rosii care ne-a ramas,sare,piper busuioc,dovleceii umpluti.

Acoperim cu folie de aluminiu si dam la cuptorul incalzit.

Dupa 15 min luam folia si mai lasam 10 min,pana se rumeste frumos.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei umpluti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crochete italiene

de RODIMUR 8

ieri la 00:41

Pizza Calzone - Rețeta simplă, pas cu pas

pe 03.10 la 14:07

Pui cu lămâie și cartofi la cuptor - Fraged, aromat și ușor de făcut

pe 03.10 la 11:46

Mini tarte rustice cu mere - Fragede, aromate și ușor de făcut

pe 03.10 la 08:54

Prăjitura cu foi de napolitană și cremă mascarpone - Rapidă, ușoară și delicioasă

pe 02.10 la 10:58

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]