Dulceata de catina

de Julie in Dulceata / Gem, 5 Aug 2010 | 17532 vizualizari

 

Dupa ce am facut siropul de catina, mi-au mai ramas ceva fructe pe care am vrut sa le transform in dulceata. Am tot cautat pe net dar nu am gasit nimic clar...doar informatia ca se poate face si dulceata si gem din catina dar ...nimeni nu a si incercat, sau cel putin eu inca nu am gasit persoana respectiva ! Asa ca am decis sa fac dulceata de catina cu gel fix. M-am gandit ca se face repede si nu o supun prea mult tratamentului termic. Daca cineva stie ca se face altfel... astept sa-mi comunice .... ca sa stiu si eu daca am facut bine sau nu! Oricum, dulceata a iesit foarte buna astfel pregatita si cred ca am sa mai fac si alta data! ;)

 

INGREDIENTE

  • 3 cani fructe de catina
  • 2 cani zahar
  • 1 pachet  cu gelfix clasic
  • 50 ml apa
  • o lingura zeama de lamaie
  • un plic zahar vanilinat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de catina:

Fructele de catina se spala si se amesteca cu apa, 2 linguri cu zahar si  praful de gelfix. Se pun la fiert.

Cand incepe sa fiarba se adauga restul cantitatii de zahar,   zeama de lamaie , zaharul vanilinat si se amesteca bine. Din momentul in care incepe sa fiarba  din nou se mai lasa 5 minute  si se opreste focul.

Se pune fierbinte in borcanele spalate , sterilizate si uscate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de catina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Julie 1

09.08.2010, 08:30

Multumesc ,Bunica! Ce norocoasa e Teo!

jolygina 1

19.08.2010, 13:52

la favorite cu ea trebuie sa o incerc si eu

RuxyRux 1

29.05.2011, 00:09

Oooo ce minunatie

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de rubarba