Dulceata de dovleac

de Panacris in Dulceata / Gem, 10 Noi 2012 | 25971 vizualizari

 

Anul acesta dovleacul a devenit vedeta familiei ;)

 

INGREDIENTE

  • dovleac curatat 1000 g,
  • zahar tos 1000 g,
  • scortisoara praf 2 g,
  • zeama de lamaie 100 ml.
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de dovleac:

Dovleacul se curata de coaja si seminte, se taie cubulete, se pune intr-un vas incapator, se presara zaharul si se lasa la "odihna" peste noapte. A doua zi se pune la fiert, intr-un vas special ptr dulceata, la foc mic, cca 60 de minute. Se adauga praful de scortisoara si zeama de lamaie, lasandu-se la fiert inca 5 minute. Borcanele sterilizate se vor umple cu dulceata fierbinte, apoi se sigileaza si se lasa la "dunst" cald pana a doua zi. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Panacris 1

10.11.2012, 22:35

Ruxy,simplu si gustos! La iarna numai bun ptr strudel

diaconta 1

10.11.2012, 22:41

uite frumusica

andreea_angelo 1

19.11.2012, 20:15

ma bucur ca esti inventiva,nu am mancat niciodata dulceata din asta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

ieri la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]