Dulceata de prune

de lacrimioara in Dulceata / Gem, 21 Aug 2011 | 5078 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 kg prune,
  • 1 cana de zahar,
  • 1 cana de apa,
  • 1 betisor scortisoara (optional).
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de prune:

Se spala prunele, se scot samburii si taie cubulete. Intr-o oala se amesteca prunele cu zaharul, apa si betisorul de scortisoara. Se pun la fiert la foc mic si se lasa la fiert pana scade si imoaie bine. Cand icepe si se ingroasa trebuie sa amestecati incontinu sa nu se prinda.

Se scoate betisorul si se pune in borcane fierbinte. Se pun capacele si se inchid ermetic. Din acesta cantitate va iese aproape 1 kg de dulceata de prune.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

ieri la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

pe 21.10 la 11:11

Porloș cu mere, rețetă ardelenească

de RODIMUR 8

pe 21.10 la 02:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]