Dulceata de visine

de Rocsi in Dulceata / Gem, 7 Iul 2011 | 4288 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 castroane si jumatate de visine(eu am folosit ca masura un castron ceva mai mare)
  • 2 kg zahar
  • aspirina sau conservant
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de visine:

Visinele le spalam bine si le lasam sa se scurga de apa. Le indepartam coditele si le scoatem samburii.(cantitatea de la ingrediente de

care v-am zis este cea ramasa dupa ce am scos samburii).

Intr-o oala de tuci(sau una mai groasa) punem un rand de visine ,unul de zahar,iar visine si iar zahar pana ce terminam si visinele si zaharul. Le lasam asa cam 1 ora,pentru a-si lasa sucul,timp in care mai invartim din cand in cand in oala,usor ,fara a zdrobi visinele. Punem oala pe aragaz,la foc potrivit,si o lasam sa fiarba.

La inceput invartim mai des,pana ce zaharul se topeste pentru a nu se prinde de oala ,apoi din cand in cand. O lasam pe foc pana scade din zeama si se ingroasa putin. Eu am inchis dulceata cand am considerat  ca e suficient de grosuta. Am luat putin pe o farfurie,am dat la rece si cand am considerat ca are consistenta dorita ,adica e lipicioasa ,am luat-o de pe foc.

Borcanele le spalam ,in momentul in care punem dulceata pe foc,cu apa fierbinte si le punem la scurs cu gura in jos. Punem dulceata fierbinte in borcane,imediat ce inchidem ochiul aragazul. Deasupra punem fie putin conservant ,fie pisam niste aspirine si punem cate un praf. Le infiletam bine capacele si le acoperim cu o patura groasa.

A 2a zi le etichetam si le punem la loc racoros pentru a se pastra bine pentru iarna.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

Rocsi 1

08.07.2011, 22:13

-ete la medi cum se sscoate ea de dulceturi
-imi plac mult florile..daca as avea mereu vaza plina cu flori ar fi tare frumos...asa ma gandeam si eu ca petalele de trandafir va face decorul mai frumos..multumesc inca o data horia

lilik 1

09.07.2011, 01:53

tare buna asta de visine

Rocsi 1

09.07.2011, 11:16

multumesc lilik

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

pe 24.10 la 11:26

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

pe 23.10 la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]