Eclere sau minieclere

de Geanina87 in Prajituri, 16 Mar 2012 | 7708 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 ml apa
  • 150 ml ulei
  • 250 g faina
  • 6 oua
  • ciocolata
  • Crema:
  • 2 cani si jumatate de lapte
  • 2 oua
  • 1 pachet margarina
  • 250 g zahar
  • 3 linguri de faina cu varf
  • esenta de vanilie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere sau minieclere:

Se pune apa cu uleiul la fiert,iar cand incepe sa clocoteasca se pune faina amestecandu-se repede.Se lasa deoparte la racit si se amesteca din cand in cand.Cand s-a racit complet se adauga ouale unul cate unul si se amesteca dupa fiecare in parte cu o lingura de lemn pana se incorporeaza bine.

Din compozitia astfel obtinuta se pot forma bilute cu ajutorul unei linguri,insa eu recomand acea seringa de ornat care va ajuta extrem de mult in formarea eclerelor.Acestea din urma se asaza in tava unsa si tapetata cu faina.Se introduc in cuptorul preincalzit pentru 35-40 minute.

Mie nu mi-au incaput toate in tava si de aceea am folosit si acea tigaie "gratar" care s-a dovedit a fi foarte utila.

Intre timp pregatim crema: Se bat ouale, se adauga zaharul si se toarna peste,o cana de lapte incalzit.Faina se amesteca cu restul laptelui rece( pentru a nu se forma cocoloase e bine sa fie strecurat) si se adauga peste cealalta compozitie amestecandu-se incontinuu pe focul dat la mic.Cand se ingroasa se da deoparte,se adauga margarina si se amesteca pana cand aceasta se topeste.Se pune si esenta de vanilie si se lasa la racorit.

Cand eclerele sunt coapte se lasa la racit,apoi se taie (dar nu de tot) si se umplu cu crema.La final le glazuram cu ciocolata topita.

TIPS-URI

1

Crema poate fi inlocuita si cu budinca de vanilie,aceasta preparandu-se dupa instructiunile de pe plic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere sau minieclere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec brazilian