Falafel

de Brindusa in Mancaruri de post, 11 Feb 2010 | 12624 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 cani naut pus la inmuiat peste noapte
  • 1 ceapa
  • 5 catei de usturoi
  • 1 lingurita coriandru, pudra
  • 1 lingurita chimion, pudra
  • putin chilli
  • sare, piper dupa gust
  • 1 legatura patrunjel
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • pesmet (sau susan, faina) pentru imbracat chiftelele
  • ulei pentru prajit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Falafel:

Nautul, nefiert impreuna cu ceapa, usturoiul, patrunjelul se amesteca intr-un mixer pana devin pasta. Se adauga condimentele si bicarbonatul si se mixeaza bine. Lasa pasta sa se odihneasca 1/2 ora.

Cu mana putin uda formeaza bile, pe care le dai prin  pesmet si le asezi pe o farfurie. Pune la incins uleiul intr-o tigaie.

Prajeste falafelul pe toate partile, pana devine auriu.

Se serveste cald, cu salata tabouleh (de patrunjel).

Daca ti-a placut reteta noastra "Falafel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Brindusa 1

12.02.2010, 23:49

Oana, mai intai am vrut sa fac eterna pasta de hummus, dar dintr-un impuls de moment a iesit falafel

dicarmencitta1957 1

16.02.2010, 15:47

Arata foarte bine,iar reteta merge rapid.Trebuie testat,l-am trecut la favorite.Felicitari

adry88 1

10.05.2011, 15:40

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

ieri la 14:58

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

Prajitura rasturnata cu afine si mere - Rapida si spornica

de oanapl 7

pe 25.01 la 20:58

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Humus reteta