Fasole batuta (frecata) cu ceapa calita

de COSTEO in Salate, 5 Apr 2013 | 8191 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr fasole alba mare
  • 1 capatana usturoi
  • sare
  • piper
  • 2 cepe
  • 2 linguri bulion
  • 2 linguri mustar(optional)

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole batuta (frecata) cu ceapa calita:

Fasolea se lasa la umflat 24 de ore  si se schimba apa la ele de 3 ori.

Se pune la fiert in apa cu sare ,o lingura de bicarbonat de sodiu sau o lingura de zahar iar cand da in clocot  aruncam apa .Le lasam la fiert  si mai schimbam apa la ele de 2 ori ,cand da in clocot Lasam sa fiarba pana se crapa bobul de fasole.

Fasolea se paseaza ,la masina de tocat sau in robot impreuna cu usturoiul .Adaugati putina apa din fasole si mai frecam ca sa obtinem consistenta dorita (cam jumatate de cana de apa) optional 2 linguri mustar.,sare si piper.

Tocam 2 cepe marunt sau julien si punem in tigaie cu putin ulei o lasam sa prinda o culoare aurie si adaugam 2 linguri de bulion ,se mai lasa 2 -3 min si o dam de pe foc  si cand se raceste o punem peste fasolea batuta.

Se serveste cu muraturi.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole batuta (frecata) cu ceapa calita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]