Pentru ca ne place mult usturoiul, aceasta este varianta preferata de preparare a fasolei verde, pentru toti membrii familiei.
Si daca langa ea adaugam si putina friptura, devine si mai apreciata si nu mai este nevoie de mujdei, efectiv marim cantitatea de ustoroi si va fi o combinatie pe cinste. :)
Punem apa la fiert cu putina sare.
Curatam fasolea de capete, o spalam bine in 2-3 ape, iar cand apa atinge punctul de fierbere, scufundam fasolea in ea si o lasam sa fiarba pana cand se va patrunde bine.
Curatam ceapa, o spalam si o tocam solzisori.
Intr-o tigaie, punem o lingura de ulei la incins si calim ceapa in ea, adaugand si foile de dafin, un praf de cimbru si putina sare.
Acoperim tigaia pentru a se inabusi ceapa, eventual picuram si cativa stropi de apa din oala cu fasole.
Curatam usturoiul si il pisam bine cu putina sare, apoi adaugam o lingura de ulei si il frecam ca la mujdei.
Il stingem cu putin otet balsamic si il mai asezonam cu piper si sare dupa gust.
Cand fasolea este fiarta bine, o scurgem de apa si adaugam peste ea ceapa calita, usturoiul si mararul verde tocat marunt.
Servim fasolea calda sau rece, alaturi de friptura.
Pe cat de simplu este de preparat, pe atat de buna este la gustat.