Ficat de pui in sos rosu cu stafide

de laylalala in Ficat, 14 Feb 2011 | 6123 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 gr ficat de pui, curatat, spalat si tinut in lapte 24 h
  • 50 gr unt
  • 300 ml vin rosu
  • 100 gr stafide
  • 2 linguri smanatana
  • 1 lingura faina dizolvata in 50 ml lapte rece
  • 1 lingurita tarhon uscat si maruntit
  • paine prajita pentru servire (optional)

Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficat de pui in sos rosu cu stafide:

Pune stafidele si vinul intr-o cratita pe foc mediu. Lasa pana cand vinul se apropie de fierbere, ia cratita de pe foc, acopera si lasa sa stea asa 15 minute.

Scurge ficatul de lapte. Topeste untul intr-o tigaie, adauga ficatul si prajeste-l cate 4-6 minute/ parte. Adauga vinul cu stafidele urmate de smantana si tarhon. Incorporeaza si faina dizolvata in 50 ml lapte amestecand bine pentru a omogeniza sosul.  Acopera tigaia cu un capac si lasa sa fiarba la foc minim timp de 10 minute. Serveste preparatul cu paine prajita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficat de pui in sos rosu cu stafide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes pufoase cu banane și afine – Rețetă simplă și rapidă

pe 23.05 la 14:57

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

pe 23.05 la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

pe 23.05 la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ficatei dietetici la tigaie