Ficatei de pui in sos de rosii (cu dovlecel)

de gaby_duceag in Ficat, 14 Iun 2012 | 9173 vizualizari

 

Stim cu totii destul de bine ca dovlecelul nu are un gust extraordinar, puternic, spectaculos.
Si mai stiu - numa' eu - ca Danutu' e cam mofturos si daca s-ar putea ca fiecare mancare sa fie pe baza de carnita , ar fi ideal si legumele sa cam dispara de pe fata pamantului.
Asa ca, combinand problemele, am introdus dovlecelul in sosul in preparat pentru ficatei. Ce-am obtinut? Un deliciu.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr ficat pui
  • o ceapa mare
  • un dovlecel
  • o lingurita pudra de usturoi - sau 4-5 catei usturoi
  • o lingurita boia de ardei iute
  • cimbru
  • rozmarin
  • o cana sos de rosii
  • sare
  • piper
  • 1/2 lingurita zahar
  • lapte
  • doua linguri de unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficatei de pui in sos de rosii (cu dovlecel):

Se spala si se curata de pielite ficatul. Se pune in lapte si se da la rece.

Se topesc intr-o cratita doua linguri mari de unt si se adauga ceapa taiata juliene. Se caleste timp de 2-3 minute apoi se adauga dovlecelul taiat cubulete. Se calesc impreuna cateva minute - pana ce scade zeama lasata de dovlecei. Se scurg ficateii si se adauga in tigaie. Daca mai este necesar se adauga unt. Se lasa sa se rumeneasca usor.

Separat se amesteca sosul de rosii cu o cana de apa si condimentele. Se adauga peste ficatei si se lasa la fiert la foc mic,mic, pana ce sosul scade si se ingroasa (cam 30 min ) . Se potriveste gustul de sare si piper , se mai adauga (daca doriti), usturoi si se prepara o mamaliguta.

Pofta buna! La fel de bine puteti prepara totul fara dovlecel.

Sursa de inspiratie .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei de pui in sos de rosii (cu dovlecel)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ficatei de pui cu sos de rosii