File de vita in foitaj

de Lau in Vita, 25 Iul 2012 | 3089 vizualizari

 

reteta preluata din revista click pofta buna

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 500 g faina
  • 200 ml apa calduta
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingura otet
  • 1 praf de sare
  • Umplutura
  • 1 kg pulpa de vita
  • 500 g carne tocata
  • 2 cepe
  • 2 linguri cu ulei
  • sare
  • piper
  • oregano
  • cimbru
  • busuioc
  • patrunjel verde
  • Sosul marinat
  • 200 ml bere(vin rosu)
  • piper
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • cateva fire de cimbru proaspat
  • 1 lingura mustar
  • sare
  • UNS
  • 1 ou
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA File de vita in foitaj:

Sosul marinat - amestecam berea (vinul), uleiul, cimbrul rupt bucatele, usturoiul zdrobit, sare si piper dupa gust.

Intepam bucata de carne in mai multe locuri cu o tepusa, o ungem cu mustar si o introducem in sosul mariant, acoperim si lasam la rece 2-3 ore, intorcand carnea din cand in cand in sos.

ALUAT - cernem faina de 2 ori intr-un castron mare, facem o gaura in mijloc, adaugam uleiul, apa calduta, sare si otetul. Amestecam pana se incorporeaza toate ingredientele, apoi framantam pana se formeaza un aluat omogen si elastic, ce il lasam intr-un loc cald 15 minute.

Umplutura - calim ceapa toacata marunt in ulei incalzit, cand incepe sa isi schimbe culoarea adaugam carnea tocata si calim pana cand scade zeama si este bine patrunsa, amestecand din cand in cand. Dam deoparte si adaugam restul de ingrediente dupa gust, omogenizam si lasam sa se raceasca

Impartim coca in 2 si intindem 2 foi.

Asezam prima foaie o ungem cu putin ulei, adaugam si a 2 foaie, o ungem cu ulei si adaugam pe toata suprafata compozitia de carne calita, asezam bucata de carne si rulam strans.

Asezam rulada intr-o tava termorezistenta unsa cu unt si ungem deasupra cu oul batut

Dam tava la cuptor cca 50 minute (eu am lasat 1 ora )

Daca ti-a placut reteta noastra "File de vita in foitaj" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute cu piure de mazare