Friptura asortata

de kamy in Porc, 3 Mar 2011 | 7680 vizualizari

 

Noi suntem carnivori.......

 

INGREDIENTE

  • 6 felii ceafa de porc
  • 4 felii pulpa de porc afumata
  • 4 bucatele carnat afumat
  • 1 ardei rosu
  • 6 catei usturoi
  • 200 ml vin alb sec
  • cartofi
  • sare,piper
  • cimbru
  • sos woncester
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura asortata:

Carnea afumata am fiert-o 10 min in apa cu 2 foi de dafin.

Am sarat si piperat ceafa,pulpa afumata am piperat-o,am pus cimbru,am asezat carnea in tava,am pus o cana de apa,am acoperit tava cu folie de aluminiu si am bagat-o in cuptorul incalzit in prealabil.Am lasat focul mic.

Dupa 15 min,am intors carnea,am pus peste fiecare bucata cativa stropi de sos woncester,am adaugat 100 ml vin,am pus bucatile de carnati si cartofii(mai mici)curatati si taiati in doua,am pus folia si am mai lasat 20 min.

Intr-un vas am pus ardeiul raiat cubulete,usturoiul si vinul(100 ml)si le-am tocat marunt cu blenarul.

Am incercat carnea care era fiarta,am turnat peste tocatura de ardei,usturoi si vin si am mai lasat in cuptor,fara folie, pana a capatat carnea o crusta frumoasa si a scazut sosul dar nu de tot.

Am servit cu piure de cartofi si muraturi.

Pofta buna!!!

 

TIPS-URI

1

eu nu pun in tava ulei deoarece isi lasa carnea grasime suficienta

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura asortata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinta dulce cu brânză și stafide - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 15:17

Cremă de brânză cu marar și dulceață de ceapă cu bacon - Explozie de gusturi și arome

ieri la 07:35

Rulouri cu fistic și gem de vișine - Delicioși și ușor de făcut

pe 16.10 la 08:31

Somon cu sos de roșii și pătrunjel - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 15.10 la 10:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]