Friptura de miel

de Ghinnni in Oaie, 12 Apr 2010 | 5893 vizualizari

 

Nu-s o fana a carnii de miel, dar de cand sunt cuzinera ma trec fiorii marilor incercari...

 

INGREDIENTE

  • - 1 pulpa miel;
  • - 2 lingurite rozmarin;
  • - 2 lingurite chimen;
  • - 2 lingurite piper negru macinat;
  • - foi de dafin;
  • - sare, apa,
  • 100 ml otet;
  • - 9 catei de usturoi;
  • - ulei;
  • - 250 ml vin.
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de miel:

  • Sunt doua etape:
    1. Punem carnea de miel la marinat (la rece):
    - spalam bine carnea de pui, taiem ce consideram ca este gras sau nu ne place...
    - luam bucatile de carne...le ungem cu ulei pe toate partile...apoi le condimentam cu sare, piper, rozmarin si chiman...
    - punem carnea la marinat (pentru minim 24 de ore) intr-o solutie din 4 parti apa si o parte otet...adaugam si foile de dafin...

    2. A doua zi luam carnea de la rece si o pregatim pentru friptura:
    - facem mujdei concentrat de usturoi: pisam usturoiul...punem o lingurita cu sare de bucatarie si putin ulei si amestecam..apoi mai adaugam putin ulei si iar amestecam...repetam actiunea pana cand mujdeiul devine pasta...
    ...luam carnea ... o ungem cu putin ulei... deasupra punem mujdeiul...adaugam vinul si o cana cu apa (250 ml)...
    ...preincazim cuptorul cateva minute...
    ...punem friptura in cuptor acoperita fiind cu folie de aluminiu si o lasam 60 de minute...verificam din cand in cand ...cu doar 5 minute inainte de a fi gata, friptura se descopera, pentru a prinde acea frumoasa crusta aurie...

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de miel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de miel la cuptor