Friptura de porc cu legume si carnati picanti la cuptor

de Merisor in Porc, 24 Sep 2012 | 9010 vizualizari

 

O mancare rapida, buna si usoara, mai mult nu stiu ce sa spun. Noua tare mult ne place.

 

INGREDIENTE

  • 1,500 Kg pulpa de porc
  • 7 cartofi mai mari
  • carnati usor picanti
  • 2 cepe
  • 3 ardei rosii
  • 2 morcovi mari
  • 1 capatana de usturoi
  • piper
  • busuioc
  • cimbru
  • oregano
  • frunze de dafin
  • ulei
  • sare
  • 1 cescuta apa(100 mL)
  • 1 cescuta vin rosu(100 mL)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de porc cu legume si carnati picanti la cuptor:

Am pregatit intai un amestec din condimente putin ulei, sare si usturoi. Usturoiul l-am pisat si l-am frecat cu ulei ca la mujdei, apoi am adaugat condimentele si putina apa.

Carnea am feliat-o am batut-o putin ca pe snitele, am uns-o pe ambele parti cu amestecul respectiv si am asezat-o in tava unsa cu putin ulei si am stropit-o cu vin rosu.

Ceapa am taiat-o julien, la fel ardeii, morcovii rondele si cartofii cubulete.

Am asezat legumele peste carne in tava, am presarat peste ele sare si le-am stropit cu ulei. Am dat tava la cuptor la 200 grde pentru 35 minute, dupa care am scos-o si am asezat carnatii deasupra. Am dat din nou la cuptor pentru 15 minute la 160 grade.

Am servit alaturi de gogonele murate.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc cu legume si carnati picanti la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

ieri la 17:49

Brioșe pizza delicioase - Rețeta rapidă și savuroasă

ieri la 08:45

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

pe 04.03 la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ceafa de porc la ceaun