Friptura de porc cu sos de unt si lamaie

de alilianaa in Porc, 7 Ian 2015 | 7067 vizualizari

 

bun si rapid.

 

INGREDIENTE

  • carne pentru 8-10 fripturi
  • sare
  • 2 linguri ulei (pentru a unge carnea)
  • Sos: 50 g unt,sare, cateva boabe de coriandru, putin piepr macinat, cateva boabe de mustar, 2 graunti usturoi, patrunjel verde, o lingura de zeama de lamaie, 20 ml vin alb, o lingura smantana.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de porc cu sos de unt si lamaie:

Friptura se portioneaza si se bate cu ciocanul de snitele. Se sareaza si se unge cu ulei. Se pune pe grill-ul incins. Cand este gata carnea o scoatem pe o farfurie.

Sosul: untul pe pune intr-o cratita la topit. Se pune sare.  Cand s-a topit se adauga coriandru, boabe de mustar,piper macinat si grauntii de usturoi taiati feliute. Amestecam. Adaugam zeama de lamaie, vinul si la final patrunjelul verde. Se da sosul de-o parte si se adauga si smantana. Amestecam. Servim cald peste friptura. 

TIPS-URI

1

daca preferati sosul mai acrisor mai adaugati zeama de lamaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc cu sos de unt si lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de porc la tava