Friptura de porc la tava

de Rocsi in Porc, 23 Aug 2011 | 12046 vizualizari

 

A taiat o ruda porcul si i-a dat si unui unchi niste carne si a adus-o la mine.a vrut friptura si i-am facut.bineinteles au mancat doar barbatii ca era putin grasa si noi fetele ne strambam cand o vedeam!!!!!

 

INGREDIENTE

  • 1,400 kg carne de porc(muschi cu putina grasime) dezosata
  • sare
  • piper
  • boia de ardei iute
  • 1 ceapa
  • 2 rosii
  • ulei
  • vin rosu
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de porc la tava:

Carnea o spalam bine si o portionam.

o tamponam cu niste servete de bucatarie.

luam o tava si punem in ea un strop de ulei,pe care il intindem cu un penson de bucatarie.

punem bucatile de carne in tava.

o condimentam cu sare,piper si putina boia de ardei iute.

ceapa o curata, si o taiem felii rotunde.

rosiile le spalam si le taiem tot felii rotunde.

le punem peste carne si feliile de rosii si cele de ceapa.

punem cam 3 sferturi de cana de apa.

acoperim tava cu folie,pe care o gaurim din loc in loc.

dam tava in cuptorul incins,la o temperatura potrivita.

ne mai uitam la friptura din cand in cand.

cand este aproape gata,luam folia si stopim carnita cu vin rosu.

mai dam 10 minute la cuptor,apoi scoatem si stropim iar cu putin vin.

mi dam inca 10 minute ,apoi o scoatem si o lasam la racorit.

Merge de minune cu muraturi si bineinteles un pahar de vin rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc la tava" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

ieri la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

ieri la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

Plăcintă cu pui și legume - Rețeta simplă și savuroasă

pe 20.01 la 10:12

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Coaste de porc afumate, la punga