Fursecuri cu miere si fulgi de ovaz

de Corinuta in Dulciuri, 1 Mar 2015 | 5255 vizualizari

 

Sunt foarte usor de facut, aromate si dietetice chiar. Cand sunt proaspat scoase din cuptor au un exterior crocant, iar la interior sunt moi si pufoase. Reteta luata de pe ambalajul de fulgi de ovaz.

 

INGREDIENTE

  • 150 g fulgi de ovaz
  • 50 g unt sau margarina
  • 100 g miere
  • 10 linguri lapte
  • 1 ou
  • 175 g faina (alba sau integrala)
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1/2 lingurita scortisoara
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu miere si fulgi de ovaz:

Se amesteca faina cu praful de copt, scortisoara si fulgii de ovaz. Separat amestecam cu un tel mierea cu oul, untul si laptele. Turnam amestecul lichid peste ingredientele solide si omogenizam. 

Se tapeteaza o tava mare cu hartie de copt si se preincalzeste cuptorul la 180 de grade.

Cu ajutorul unei linguri sau lingurite - in functie de cat de mari dorim sa facem fursecurile - se ia din aluat si se aseaza in tava, lasand distanta intre ele pentru ca vor creste.

Se coc la 180 de grade 12-14 minute sau pana incep sa se rumeneasca usor. 

Din aceste cantitati ies aproximatin 24 de bucati respectiv doua tavi de fursecuri.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

se pot adauga in compozitie 150 de grame de stafide, merisoare sau alte fructe uscate, dar atunci creste numarul caloriilor si nu mai sunt chiar dietetice :)

2

daca va plac fursecurile mai dulci, adaugati si 2-3 linguri de zahar in compozitie

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu miere si fulgi de ovaz" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

mirela0911 1

03.03.2015, 13:21

Vreau la cafeluta!

anca_rm 1

04.03.2015, 09:27

interesante si aromate trebuie sa fie

mihaelar63 1

05.03.2015, 14:20

Vai ce bunatate

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Biscuiţi cu nucă şi ciocolată