Fursecuri cu ovaz

de papabundetot in Prajituri, 23 Mar 2014 | 14434 vizualizari

 

Daca doriti un desert extrem de rapid care sa fie si bun si aromat in acelasi timp cred ca aceste fursecuri sunt ideale.Prepararea aluatului nu cred ca dureaza mai mult de 5-7 minute si inca 10 minute coacerea…iar la final obtineti ceva bun si foarte gustos. :)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 140 gr unt
  • 100 gr faina alba
  • 200 gr fulgi de ovaz
  • 150 gr zahar
  • 1 ou
  • 1 plic praf de copt
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 100 gr stafide
  • 60 gr nuca de cocos
  • 50 gr ciocolata neagra
  • 1 lingurita pudra de flori de hibiscus
  • 1/2 lingurita anason macinat
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • esenta menta,esenta vanilie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu ovaz:

Am pregatit dinainte toate ingredientele pentru ca totul sa mearga foarte rapid,am incins si cuptorul,apoi am luat un castron mai mare (in care sa incapa totate ingredientele),ciocolata am taiat-o marunt cu un cutit.

Am pus in castron untul la temperatura camerei si zaharul si am amestecat bine pana cand zaharul s-a topit,am adaugat apoi oul si am continuat sa amestec,esentele,fulgii de ciocolata,nuca de cocos,pudra de hibiscus,anasonul,scortisoara,faina,praful de copt fulgii de ovaz ,am amestecat bine (eu am facut asta cu mana dar se poate si cu o lingura).Dupa ce toate ingredientele au fost adaugate si incorporate pe o tava tapetata cu hartie de copt,am luat cu ajutorul unei linguri de inghetata din aluat si am pus gramajoare,la distanta destul de mare pentru ca la copt fursecurile se mai lasa si se intind.

Le-am dat la cuptor pentru aproximativ 10 minute,pana cand marginile sunt aurii si mijlocul inca moale si pufos.

Dupa ce se scot din cuptor se lasa fursecurile in tava sa se raceasca complet pentru ca altfel exista riscul sa se rupa.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu ovaz" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bărcuțe cu spanac și ouă - Gustarea rapidă și delicioasă

ieri la 08:41

Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională românească

pe 24.04 la 08:46

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Braduti impodobiti - fursecuri cu untura si nuca