Stiu ca multi poftesc la ceva dulce in perioada postului, fapt pentru care m-am gandit ca niste fursecuri rapide, de post, ar fi perfecte. Cred ca e cea mai rapida si mai economica reteta de fursecuri. Nici nu mai este nevoie sa punem aluatul la frigider.
M-am inspirat de la Laura Adamache.
Amestecam intr-un bol toate ingredientele si framantam un aluat nelipicios.
Pe masa de lucru, presaram faina si intindem aluatul intr-o foaie care sa nu fie prea subtire (sa aiba aprox. 5-10 mm grosime).
Decupam fursecurile cu formele dorite, apoi le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Introducem tava in cuptorul preincalzit la foc mediu, pentru aprox. 10-12 minute, pana cand se rumenesc usor pe margini.
Dupa ce sunt gata, le scoatem din cuptor si le lasam la racit, apoi le pudram cu zahar pudra.
Pentru a se metine fragede, le pastram intr-o cutie cu capac.
Va avertizez ca dispar imediat de pe farfurie, iar daca vreti sa fiti siguri ca mai prindeti si a 2-a zi, va sfatuiesc sa faceti portie dubla. :))