Fusilli Bolognese

de Panacris in Fusilli, 7 Feb 2020 | 3320 vizualizari

 

Pastele cu orice fel de sos, mereu mă scot din impas, pentru un prânz sau chiar cină în Casa Zmeilor! ;)
Spor și poftă bună!

 

INGREDIENTE

  • Paste Fusilli cca. 500 g.,
  • Carne tocată amestec vită-porc cca. 1000 gr.
  • Ulei de măsline 2 linguri,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Piper proaspăt măcinat 1 lingură,
  • Oregano 1 lingură,
  • Vin alb demisec cca. 300 ml,
  • Bulion 500 ml,
  • Roșii tocate în bullion cca. 500g.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fusilli Bolognese:

Carnea tocată se rumenește ușor în uleiul de măsline într-un vas cu fundul gros sau vasul Wok.

După ce s-a evaporat tot lichidul lăsat de carne, se asezonează cu sare, piper și oregano.

Se adaugă bulionul diluat cu putina vin, roșiile tocate în bulion si se mai lasă la fiert cca. 10 minute.

Pastele se fierb al dente (cca. 8 minute dupa primul clocot!!!) în apă cu sare și un strop de ulei de măsline. 

 Pastele se servesc alături de sosul de mai sus.

TIPS-URI

1

Atenție nu se amestecă pastele cu sosul!!!

2

Ele se combină doar în momentul servirii!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fusilli Bolognese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec din albușuri cu zmeură și lămâie - Deliciu aromat și pufos

ieri la 08:09

Menemen - Omleta turceasca plina de savoare

de Rocsi 9

pe 31.03 la 19:37

Oua vopsite natural cu coji de ceapa – Reteta traditionala de Paste

pe 31.03 la 16:49

Prajitura cu mere si kefir - Simpla si gustoasa

de oanapl 8

pe 30.03 la 18:32

TOP
utilizatori

oanapl

3137 puncte

Rocsi

1480 puncte

MotanLaOale

1083 puncte

mirela0911

1000 puncte

mena29

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fusilli cu carne