Gem de capsuni

de mimmi in Dulceata / Gem, 18 Iun 2012 | 7568 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 kg capsuni,
  • 1.5 kg zahar,
  • sucul de la 1 lamaie,
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de capsuni:

Mixam capsunile in robotul de bucatarie. Piureul ce rezulta il punem intr-o cratita cu fund dublu.(sau pe o plita) Adaugam zaharul si sucul de lamaie si amestecam. Punem cratita la foc mic si lasam la fiarba,pana scade siropul si gemul este legat (cca 1 ora ),timp in care spumam din cand in cand si amestecam avand grija sa nu se prinda de oala. ! Pentru a verifica daca gemul este legat,puteti pune pe o farfurioara 1 lingura cu gem,cand s-a racit,daca nu curge inseamna ca este gata ! Turnam gemul fierbinte in borcane sterilizate(tinute la cald),intoarcem borcanele cu capacul in jos si le lasam la racit. Le depozitam intr-un loc racoros.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mămăliguță în straturi, cu brânză de burduf și ouă de prepeliță

de RODIMUR 8

ieri la 13:59

Salată cu avocado - Rețeta savuroasă și ușoară

ieri la 08:30

Crackers cu rozmarin și parmezan - Gustarea crocantă și savuroasă

ieri la 08:26

Vinete cu brânză la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

ieri la 08:22

Șnițele crocante din dovlecei - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 17.07 la 09:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de capsuni