Gem de cirese amare

de katty in Dulceata / Gem, 21 Iun 2020 | 4013 vizualizari

 

Ador ciresele amare. Este putina munca la scos samburii caci, dupa cum stiti sunt destul de maruntele, dar rezultatul va merita efortul.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg cirese amare
  • 1 kg zahar
  • zeama de la o lamaie
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de cirese amare:

Spalam ciresele, le curatam de codite si eventuale frunze si le scurgem bine intr-o sita.

Scoatem samburii cu ajutorul unui aparat special.

Punem ciresele intr-o cratita, stoarcem deasupra zeama de lamaie si punem zaharul. Lasam vasul acoperit la frigider pentru cateva ore sau de seara pana dimineata pentru ca ciresele sa isi lase zeama.

Punem craticioara la foc mic si spumam cat este nevoie pana gemul este gata (siropul este legat). Punem gemul in borcane sterilizate in prealabil, asezam bine capacele si le acoperim cu prosoape pana se racesc.

Etichetam borcanele si le pastram in camara sau undeva unde sa nu le bata soarele.  

TIPS-URI

1

ciresele trebuie sa fie bine coapte

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de cirese amare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de capsuni