Gem de morcovi cu apa de trandafiri si cardamon

de Mitinita in Dulciuri, 17 Sep 2011 | 5153 vizualizari

 

Va fost dor de ceva mai deosebit? Apelati cu incredere la mine pentru ciudatenii:)) Dar gemul asta e gustos rau,cam dulce pentru mine,dar are o aroma care te duce direct cu gandul spre Orient...reteta are origini persane.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de morcovi
  • 1 kg de zahar
  • 2 cani de apa fierbinte
  • 1/4 cana de apa de trandafiri
  • 4-5 bucati de cardamon,crapate
  • sucul de la jumatate de limeta sau lamaie
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de morcovi cu apa de trandafiri si cardamon:

 

Se curata morcovii si se dau pe razatoare sau prin robot. Eu i-am maruntit destul de mult,dar am incercat si cu morcovi dati  prin razatoarea mare,acelasi gust,textura e doar putin diferita.

Se pun morcovii intr-o craticioara, cu cele doua cani de apa fierbinte,cardamonul si zaharul.

Se fierbe cam 30 de minute,amestecand des ca sa nu se lipeasca.

Se adauga apa de trandafir si sucul de limeta si se mai tine 2-3 minute pe foc.

Se pune in borcanele sterilizate.Se fierb borcanele inca 15 minute

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de morcovi cu apa de trandafiri si cardamon" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi si crema de gris