Gem de piersici plate (piersici paraguayos)

de mirela0911 in Dulceata / Gem, 9 Sep 2018 | 3880 vizualizari

 

Este pentru prima data cand fac gem din acest soi de piersici. Ne-au placut tare mult fructele servite ca atare si am zis sa incerc sa fac si gem din ele. A iesit minunat de aromat si de bun! Ca si consistenta este foarte fin, ca un piure, dar deosebit de aromat. 

 

INGREDIENTE

  • 5 kg piersici plate
  • 1 kg zahar
  • zeama de la o lamaie
Portii: 7
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de piersici plate (piersici paraguayos):

Se spala bine piersicile apoi se scot samburii si se rup in bucati mai mici. Intr-o oala se asaza in straturi piersici, zahar, piersici, zahar. Se lasa la rece 2 ore.

Se scoate oala de la rece, se adauga zeama de lamaie si se pune oala pe foc. Se lasa sa fiarba la foc potrivit, amestecand din cand in cand. 

Eu speram sa ramana bucatile de piersici asa mai intregi dar, pe parcurs, am observat ca s-au decojit si aveau si niste firicele ca atele, neplacute la gust. Asa ca am hotarat sa le dau prin sita, ramanand doar cojile si acele fire in sita. 

Se pune din nou pe foc gemul rezultat in urma strecurarii si se lasa pana se obtine consistenta dorita. Se toarna in borcane sterilizate, se capacesc si se pun in paturi la caldura, dupa care se depoziteaza in camara.

Este grozav de bun mai ales folosit la clatite, waffe, gofre, etc.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Cantitatea de zahar poate diferi in functie de gustul fiecaruia!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de piersici plate (piersici paraguayos)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Merisor 1

10.09.2018, 08:31

Bun gemul de piersici! Yummy!

miki_a 1

11.09.2018, 07:14

Interesant!

Ancutsa 1

11.09.2018, 07:59

Foarte bun!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de caise cu portocale si migdale