Gem de piersici plate (piersici paraguayos)

de mirela0911 in Dulceata / Gem, 9 Sep 2018 | 4515 vizualizari

 

Este pentru prima data cand fac gem din acest soi de piersici. Ne-au placut tare mult fructele servite ca atare si am zis sa incerc sa fac si gem din ele. A iesit minunat de aromat si de bun! Ca si consistenta este foarte fin, ca un piure, dar deosebit de aromat. 

 

INGREDIENTE

  • 5 kg piersici plate
  • 1 kg zahar
  • zeama de la o lamaie
Portii: 7
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de piersici plate (piersici paraguayos):

Se spala bine piersicile apoi se scot samburii si se rup in bucati mai mici. Intr-o oala se asaza in straturi piersici, zahar, piersici, zahar. Se lasa la rece 2 ore.

Se scoate oala de la rece, se adauga zeama de lamaie si se pune oala pe foc. Se lasa sa fiarba la foc potrivit, amestecand din cand in cand. 

Eu speram sa ramana bucatile de piersici asa mai intregi dar, pe parcurs, am observat ca s-au decojit si aveau si niste firicele ca atele, neplacute la gust. Asa ca am hotarat sa le dau prin sita, ramanand doar cojile si acele fire in sita. 

Se pune din nou pe foc gemul rezultat in urma strecurarii si se lasa pana se obtine consistenta dorita. Se toarna in borcane sterilizate, se capacesc si se pun in paturi la caldura, dupa care se depoziteaza in camara.

Este grozav de bun mai ales folosit la clatite, waffe, gofre, etc.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Cantitatea de zahar poate diferi in functie de gustul fiecaruia!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de piersici plate (piersici paraguayos)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Merisor 1

10.09.2018, 08:31

Bun gemul de piersici! Yummy!

miki_a 1

11.09.2018, 07:14

Interesant!

Ancutsa 1

11.09.2018, 07:59

Foarte bun!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

ieri la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

pe 21.10 la 11:11

Porloș cu mere, rețetă ardelenească

de RODIMUR 8

pe 21.10 la 02:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]