Gem de zmeura (fara samburi)

de Andra_Constantinescu in Dulceata / Gem, 10 Iul 2019 | 3440 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1,6 kg zmeura
  • 1 lamaie
  • 800 g zahar
Portii: 3
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de zmeura (fara samburi):

Se spala zmeura, se pune intr-un vas si se stropeste cu zeama de la o lamaie. Se adauga zaharul si se amesteca, apoi se baga vasul la frigider pentru cel putin jumatate de ora ca fructele sa-si lase zeama.

Dupa aceea, se pune vasul la foc si se lasa zmeura sa fiarba cat sa se patrunda bine. Se da apoi prin strecuratoare, iar siropul ramas se pune din nou la foc (intr-un vas curat) pana cand se leaga sau pana cand trece de testul picaturii: se pune o picatura de gem pe o farfurie si daca nu se imprastie, atunci gemul este gata.

*Cand luati gemul de pe foc acesta trebuie sa fie inca lichid, deoarece el se va mai inchega dupa ce se raceste.

Se pun 3-4 borcane spalate la cuptor pentru circa 5 minute, apoi se scot si se umplu cu gemul fierbinte. Se infileteaza capacele bine, pe urma borcanele se pun la racit sub o patura pana a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de zmeura (fara samburi)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi lionezi

de Caty 3

ieri la 17:34

Prajitura cu branza de vaci si afine

de Caty 3

ieri la 10:43

Cobbler cu piersici și nectarine - Desertul delicios de vară

ieri la 08:09

Bruschete cu ton - Rapide și foarte gustoase

pe 19.08 la 07:33

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Magiun de prune cu nuci