Gnocchi cu sos Bolognese

de botcrina in Mancaruri cu carne, 13 Apr 2013 | 5817 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pt. gnocchi

  • 3 cartofi mari
  • 2 ouă
  • 400 g făina
  • 1 praf de sare
  • 1 praf de piper
  • pătrunjel uscat, după gust
  • 50 ml ulei

Sosul Bolognese

  • 3 linguri ulei
  • o ceapă
  • 200 g carne tocată
  • 100 ml ketceap de casa (facut din: roşii, ceapă, morcov, pătrunjel şi comdimente)
  • 200 ml suc de roşii
  • o linguriţă de piper proaspăt măcinat
  • o linguriţă de sare
  • cimbru, după gust (opţional)
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gnocchi cu sos Bolognese:

Gnocchi

Fierbem în coajă cartofi, după care îi lăsăm la răcit.

Curăţăm cartofi reci, apoi îi blendăm până devin o pastă fină.

Peste cartofi punem ouăle, sarea, piperul şi pătrunjelul. Amestecăm bine ingredientele şi adăugăm făina, frământăm până obţinem un aluat potrivit.

Împărţim aluatul în două părţi egale, după care modelăm surcele lungi pe care le tăiem pernuţe. Pernuţele se modelează cu mâna sub ce formă dorim, eu le-am făcut ovale.

Când terminăm de modelat aluatul, punem apă să fiarbă pentru gnocchi.

Sosul Bolognese

Într-o tigaie încingem uleiul şi sotăm ceapa tăiată cubuleţe, când devine sticloasă, adăugăm carnea tocată, o sotăm şi pe aceasta puţin, apoi stingem cu ketceapul şi sosul de roşii, condimentăm compoziţia, adăugăm cimbrul.

Când fierbe apa, se introduc gnocchi, dacă observăm că se ridică la suprafaţă sunt gata .

Scoatem într-o strecurătoare găluştele, spălăm cu apă rece pentru a nu fi lipicioase.

Aranjăm pe un platou gnocchi apoi desupra turnăm sosul Bolognese. Ornăm cu frunzuliţe de pătrunjel.

Poftă bună!

TIPS-URI

1

gnocchi sunt galuste din cartofi;

2

se lucrează cu făină, deoarece aluatul este foarte lipicios;

3

atât gnocchi cât şi sosul puteţi să-l aromatizaţi cu alte condimente sau ierburi aromate;

Daca ti-a placut reteta noastra "Gnocchi cu sos Bolognese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gnocchi cu piept de pui