Gogosi fragede cu gem de capsuni

de Miha in Dulciuri, 14 Oct 2010 | 8610 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • ~500 g faina
  • 200 g cartofi fierti
  • 50 g zahar
  • 50 g unt
  • 1 ou
  • 10 g drojdie uscata
  • 100 ml lapte caldut
  • esenta de rom
  • ulei pentru prajit
  • gem de capsuni pentru umplutura
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi fragede cu gem de capsuni:

Drojdia o amestecam cu putin zahar si lapte, amestecam pana se dizolva, punem deasupra putina faina si lasam la dospit 10-15 minute.

Cartofii se fierb in coaja. Cand sunt gata se trec pe sub jet de apa rece, se curata si se paseaza.

Restul de faina il punem in cuva masinii de maine (sau intr-un castron daca se framanta cu mana), adaugam cartofii pasati, maiaua, esenta de rom, oul, restul de zahar dizolvat in restul de lapte, untul moale la temperatura camerei si framantam un aluat ferm, dar destul de lipicios.

Intrucat aluatul cu cartofi are proprietatea de a absorbi mult lichid, la inceput aluatul va parea tare si greu de framantat. Pe masura ce va fi framantat veti vedea ca se inmoaie si chiar va trebui sa mai adaugati faina.

Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

Se rastoarna aluatul pe masa bine infainata si se imparte in bilute de cca 50-60 g fiecare. Le intindem putin cu podul palmei, iar cu degetul mare facem o gropita in mijloc. Le lasam din nou la crescut, vreo 15-20 de minute.

Luam fiecare bucata de aluat, formam din nou gropita in mijloc si punem la prajit intr-un ceaun cu mult ulei.

Se rumenesc pe ambele parti si se scot pe un prosop absorbant.

Se umplu gropitele cu gem de capsuni si se pudreaza cu zahar din abundenta.

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi fragede cu gem de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (42)

Adinacarla 1

15.10.2010, 13:10

gustos

Corinuta 1

15.10.2010, 19:01

bine mai, facusi gogosi si nu m-ai chemat?ntttt!

Cris2711 1

03.01.2011, 20:12

numai acum am descoperit-o dar acum este la favo

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de cirese