Home made chips / guacamole

de ANCA in Aperitive / Garnituri, 31 Oct 2010 | 7371 vizualizari

 

O rontaiala crantzanoasa, cu un dip delicios si o bere alaturi, ce poate fi mai bun la un pahar de vorba cu prietenii, la un meci, sau pur si simplu... de placere?!:)))
Atentie: da dependenta!!:))

 

INGREDIENTE

  • un pachet de lipii
  • ulei de masline
  • piper
  • usturoi granulat/praf
  • sare
  • boia dulce/iute

Guacamole/salsa/crema de branza

Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Home made chips / guacamole:

Lipiile se taie in forma de triunghiuri.

Uleiul de masline se amesteca cu boia dulce, piper, usturoi granulat/praf, putina sare, dupa gust si preferinta. Daca vreti sa fie mai picante chipsurile, puneti un strop de boia iute sau mai mult piper.

Fiecare triunghi se unge cu amestecul de mai sus, in strat subtire, folosind o pensula de bucatarie.

Se aseaza chipsurile in tava tapetata cu hartie de copt si se pun la cuptor la 180 grade, cam 7-10 minute, in partea de sus a aragazului pentru a nu se parli:))  Sunt gata cand se auresc usor si devin tari, crocante.

Aici gasiti reteta mea pentru guacamole.

TIPS-URI

1

Am folosit amestecul de piper cu usturoi de la Fuchs.

Daca ti-a placut reteta noastra "Home made chips / guacamole" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

ieri la 10:06

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chipsuri din cartofi fara ulei