Iepure la cuptor

de ianculubita in Iepure, 9 Apr 2018 | 4676 vizualizari

 

Bunatati de Paste!
Anul acesta, pentru faptul ca nu am gatit niciodata iepure si curiozitatea m-a impins sa-l cumpar, am zis pas mielului pentru friptura, am facut doar bors din miel pentru ca ne place mult
Hristos a inviat!

 

INGREDIENTE

  • 1 iepure (1,5-2kg)
  • 4 linguri ulei de masline
  • 2 leg usturoi verde
  • 300 ml vin alb
  • 6 boabe de ienupar
  • rozmarin
  • salvie
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • 10 rosii cherry
  • 1/2 ardei gras rosu
  • cartofi (eu am avut cartofi mov)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iepure la cuptor:

Carnea portionata, spalata, uscata cu prosoape de hartie, se pune in tigaia cu ulei si se tine pana se albeste; se adauga sare, piper dupa gust, ienupar, cate putin din salvie, rozmarin si cimbru, vinul si se lasa pe foc 5 min, apoi se opreste focul.

Cartofii curatati, spalati, taiati in jumatati, sferturi sau intregi daca sunt mici, se fierb pe jumatate, se scurg si se pun in tava, apoi se rastoarna deasupra carnea si sosul, se adauga usturoiul taiat marunt si se lasa la cuptor 30 min.

Dupa acest timp se scoate tava, se adauga rosiile intregi sau taiate in jumatati, ardeiul taiat fasii si se mai lasa 20 min.

Se serveste pe farfurie carne alaturi legume si salata verde sau o alta varianta de servire, carne pe farfurie alaturi de piure clasic de cartofi.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Iepure la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pilaf gustos cu ciuperci - Rețeta simplă de post

ieri la 09:05

Prăjitura cu ciocolată și fulgi de porumb - Deliciu însiropat și cu o crustă crocantă

ieri la 07:58

Papanași pufoși cu dulceață și smântână

pe 16.12 la 10:37

Cremă fiartă de ciocolată - Rețeta ideală pentru prăjituri și alte deserturi

pe 16.12 la 06:26

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]