Chiar daca afara s-a mai racorit, este inca vara, iar inghetata este printre deserturile mele preferate.
Am vazut la Alina, alias rhapsody o varianta a acestei inghetate, mie imi plac morcovii foarte mult, asa ca mi-am propus si am si reusit sa incerc si un desert cu aceasta aroma. Am plecat de la ideea ei, dar am adunat in aceasta inghetata ce mi-a trecut mie prin minte si prin frigider.
Galbenusurile cu 100 g zahar le-am mixat bine la bain-marie, pana s-au albit si au capatat consistenta, le-am adaugat smantana de gatit si am mai lasat pe foc vreo 2 minute, apoi le-am lasat sa se raceasca.
Morcovii curatati i-am taiat felii si i-am fiert 20 de minute in aburi, apoi i-am pasat in blender, impreuna cu laptele.
Am amestecat intr-un bol mai mare crema de oua cu smantana batuta putin cu 100 g zahar, am adaugat frisca batuta spuma. In jumatate de cantitate de compozitie am adaugat morcovii si esenta de portocale, in cealalta am adaugat vanilie. Le-am pus in doua vase la congelator. Cea cu morcov trebuie amestecata de cateva ori sa nu faca ace.
Ca de obicei, am inceput dorind sa fac ceva, am sfarsit facand altceva. Initial am vrut sa fac o inghetata marmorata, dar nu am mai avut timp si rabdare sa stau sa o pun in straturi, de aceea am pus-o in doua vase si am inghetat-o. Cea alba a iestit mai cremoasa decat cea in care am pus morcovii.
1
Puteti pune morcovii in toata compozitia, astfel va iesi inghetata mai cremoasa si mai putin colorata. Eu am vrut inghetata de 2 culori si nu am mai avut chef si timp sa mai fac alta, de aceea am procedat asa.