Fiind o zii speciala pt mamele noastre, respectiv mama si soacra mea, le-am pregatit o surpriza dulce de 8 Martie, cite o inima de ciocolata. Sincer am vrut sa le si impresionez si sa stiti ca am reusit.
pt blat:
pt decor:
Pt blat: topim ciocolata la bain-marie, batem galbenusurile cu 100 gr zahar si cognac, albusurile batute spuma cu 20 gr zahar.
Punem albusurile batute spuma peste galbenusuri in care am adaugat si ciocolata, se adauga faina amestecata cu praful de copt.
Impartim compozitia in doua si o coacem in forma de inima, de silicon am avut eu, la 180 grade pt 15-20 minute. Faceti testul cu scobitoarea.
Blaturile putin caldute le insiropam cu cafea amestecata cu cognac. Le lasam sa se raceasca de tot si intre timp pregatim ciocolata pt decor.
O rupem bucati si o punem intr-un bol pe bain-marie impreuna cu smantina pt frisca si untul. Le amestecam bine pina ce s-a topit ciocolata si o punem peste blatul racit pe care l-am asezat pe un gratar. Eu nu am avut unul special si l-am folosit pe cel de la aragaz). Decorati dupa bunul plac, eu am folosit zmeura si cirese confiate si frisca.
La multi ani tuturor mamelor!!!
1
forma mea de silicon este mai mica, nu foarte mare, deci vor iasi 2 torturi
2
am decupat dintr-un carton forma de inima si am asezat tortul pe ea