Jalebi(covrigei insiropati)

de gaby_gabytza in Prajituri, 29 Apr 2013 | 22360 vizualizari

 

Eu fiind un mare fan al filmelor indiene :"> am zis hai sa incerc o delicatese de a lor dar nu is chiar foarte reusiti la aspect ai mei dar gustul e foarte bun :D

 

INGREDIENTE

  • 450 g faina
  • un praf sare
  • 300 g iaurt
  • 1 lingurita colorant galben
  • 1 lingura unt topit
  • 2 linguri zahar pudra
  • 500 ml ulei
  • Sirop
  • 250 g zahar
  • 100 ml apa
  • zeama de la o lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Jalebi(covrigei insiropati):

Amestecam iaurtul cu faina,untul, zaharul pudra,colorantul si un praf de sare pana obtinem un aluat mai gros decât cel de clatite.Il dam la rece 2 ore.

Intr-o tigaie adaugam uleiul si il lasam sa se incalzeasca.Scoatem compozitia de la frigider si o punem intr-un pos.Cand vedem ca s-a incins uleiul incepem sa facem covrigeii direct in tigaie.Ii lasam sa se rumeneasca frumos pe ambele parti si ii scoatem pe o farfurie acoperita cu servetel de bucatarie si lasam sa absoarba surplusul de ulei.

Siropul- punem zaharul cu apa intr-un ibric pe foc si lasam sa fiarba pana se obtine un sirop gros ca mierea iar la final adaugam zeama Dupa ce surplusul de ulei s-a tras luam  fiecare covrigel si il trecem prin siropul racit dupa care ii putem servi

TIPS-URI

1

cand formam covrigeii avem grija ca atunci cand formam capatul la covrig sa il adaugam peste celalalt capat astfel o sa se imprastie in tigaie

2

daca vreti sa arate mai bine ii puteti face mai subtiri

Daca ti-a placut reteta noastra "Jalebi(covrigei insiropati)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert mini pavlova cu frisca, mascarpone si fructe