Jumari

de Ubulika in Porc, 15 Dec 2011 | 4838 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 slanina
  • 120 apa
  • sare
  • ceapa rosie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Jumari:

Se taie slanina bucati potrivite.Punem cubuletele de slaninuta intr-o cratita (de preferinta antiaderenta).Punem peste 100 ml apa si acoperim cu un capac. Lasam la inabusit 5 minute, dupa care luam capacul si lasam slanina la prajit. Amestecam din cand in cand cu o lingura de lemn pentru a nu se prinde de fundul cratitei.

Eu le-am prajit aproximativ 30 de  minute, insa timpul de prajire este relativ.Depinde de cantitate si de dorinta fiecaruia ca jumarile sa fie mai moi sau mai prajite.La sfarsit se mai pun 20 ml apa incet prin picurare si se mai lasa 5 min pe foc.Se scot jumarile din untura si se sareaza.

Se servesc alaturi de multtta ceapa rosie:d Untura se pune in borcan si se foloseste la mancaruri sau prajituri.

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Jumari" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

brunetica 1

16.12.2011, 11:14

bune rau, imi aduc aminte cand maicuta mea topea grasimea si ramaneau aceste jumari ce bune

gaby_gabytza 1

16.12.2011, 12:45

place

Ubulika 1

16.12.2011, 14:20

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Varza cu jumari reteta traditionala romaneasca