Jumari extra

de mihaelar63 in Porc, 9 Dec 2019 | 13900 vizualizari

 

   Am avut o carnita de pe pieptul porcului , jumatate carne , jumatate grasime . Asa pofta am avut de jumari incat mi-am zis ca bucata de carne este perfecta . Am obtinut jumari, extra -carnoase .
 

 

INGREDIENTE

  • 1 Kg piept porc
  • 1 ceapa rosie
  • 2 catei usturoi
  • 1/2 pahar cu apa
  • sare
  • ceapa verde , ardei iute , gogosar -la servit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Jumari extra:

  1.  Bucata de piept se taie in bucati de marimea unei cutiute de chibrituri .
  2. Se pune carnea impreuna cu un jumatate pahar cu apa in vasul aparatului de gatit .
  3. Eu prepar jumari in Multicookerul Philips pentru ca nu este nevoie sa le pazesc ,. Setez aparatul si stiu ca nu exista riscul sa se arda .
  4. Pun timp de 15 minute pe functia de fierbere , pana scade apa .
  5. Apoi pun cam 20 minute pe functia de prajire .
  6. Spre sfarsitul prajiri pun ceapa taiata in doua si usturoiul .
  7. Am grija sa stea doar 2-3 minute in untura fierbinte ca sa nu se arda si astfel sa dea un gust amarui jumarilor .
  8. Se scot jumarile cu o paleta gaurita si se pun la rece .
  9. Pentru ca nu am avut multa grasime nu am obtinut nici multa untura .
  10. Jumarile noastre extra nu au avut timp sa se raceasca .
  11. Le-am servit alaturi de ceapa verde , gogosar si ardei iute .

             Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Eu prepar jumari in Multicookerul Philips pentru ca nu este nevoie sa le pazesc ,. Setez aparatul si stiu ca nu exista riscul sa se arda .

2

Preparati jumari cantitae redusa cat se mananca in 2-3 zile . Daca stau mai mult capata un gust neplacut . Acum avem mijloace de pastrare a alimentelor nu ca pe vremuri cand se facea jumari pentru toata iarna .

Daca ti-a placut reteta noastra "Jumari extra" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brânzoaice sărate - Rețeta savuroasă dobrogeană

ieri la 10:50

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

pe 22.01 la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

pe 22.01 la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Papricaş cu găluşte de făină