Lipie de orez spaniola

de Corinuta in Aperitive / Garnituri, 22 Iul 2010 | 31071 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa
  • 5 linguri ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • 1 l supa de carne
  • 300 g orez cu bobul rotund
  • sare, piper macinat
  • 1 legatura patrunjel
  • busuioc
  • 80 g cascaval ras
  • 3 oua
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lipie de orez spaniola:

Se curata ceapa si se toaca marunt. Se caleste intr-un vas mare, intr-o lingura de ulei fierbinte, pana se inmoaie, apoi se adauga usturoiul curatat si pisat.

Se da in clocot supa de carne. Intre timp se varsa orezul peste ceapa si se prajeste timp de cateva minute amestecand continuu.

Se adauga treptat supa fierbinte, amestecand continuu. Se adauga o noua portie de supa doar cand orezul a absorbit toata zeama precedenta. Se fierbe timp de aprox. 25 minute, se condimenteaza cu sare si piper si se lasa la racit.

Se spala verdeturile, iar frunzele se toaca marunt, apoi se omogenizeaza cu orezul, alaturi de cascaval si oua.

Se scot cate doua linguri cu varf din amestecul cu orez, iar din acestea se formeaza lipii cu mana umeda. Apoi lipiile se prajesc in uleiul ramas timp de aprox. 5 minute, timp in care se intorc o data.

TIPS-URI

1

540 kcal/portie

Daca ti-a placut reteta noastra "Lipie de orez spaniola" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

ieri la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

ieri la 16:05

Salată de crudități cu fistic

pe 06.02 la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov

pe 06.02 la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi cu cascaval/ branza, preparati la microunde