Am salvat eu mai acum cateva luni un filmulet cu lipiile astea si tot cautam cheful sa le fac. Cheful mi-a venit din cauza lui Merisor ca a postat ea niste lipii chinezesti, asa ca eu le-am zis lipii martiene. Noi pe aici prin zona Bucatarasului glumim mult si zambetul si voia buna sunt ordine de zi.....asa ca nu va chinuiti sa intelegeti de ce martiene daca nu stati pe planeta Bucataras.....:D
PS. Nu stiu daca Merisor si-a comandat un chinez, dar eu sigur am facut comanda de un martian verde crud....:)))))))))))))))))))))))
Mai intai curatam, spalam si taiem cartofii cubulete, ii punem la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert, ii scurgem si ii pasam bine ca la piure. Ii lasam sa se raceasca putin, cat timp noi pregatim verdeturile.
Curatam ceapa si usturoiul, le taiem marunt, culegem patrunjelul ( pentru ca avem de unde, direct de pe brazda), il spalam si pe acesta si il taiem marunt.
Dupa ce cartofii pasati s-au racit un pic, adaugam sare si piper dupa gust, apoi adaugam uleiul amestecam bine, iar la final incorporam faina, trebuie sa obtinem un aluat nelipicios pe care sa-l intindem usor.
Impartim aluatul in 6 bilute aproximativ egale, infainam blatul de lucru si intindem fiecare bila de aluat.
Punem tigaia sa se incinga, apoi adaugam cativa stropi de ulei si asezam lipia, o lasam sa se rumeneasca pe o parte, apoi o intoarcem pe cealalta parte. Procedam la fel si cu celelalte. Sunt delicioase, se pot servi asa cum sunt daca tineti post sau sa le umpleti cu branza rasa, cascaval ras sau cu ce va trece prin cap.
Sa aveti pofta !