Mancare de mazare cu friganele

de kamy in Mancaruri de legume, 17 Ian 2011 | 6565 vizualizari

 

Am spus ca nu mai vreau sa mananc carne o perioada si asa o sa fac.Sabina bineanteles ca mi-a dat morcovii deoparte(las ca m-am vitaminizat eu) si a trebuit sa-i fac pulpe la cuptor pe langa mazare.

 

INGREDIENTE

  • 2 borcane mazare(800 grx2)
  • 4 morcovi mari
  • 3 cepe mari
  • 250 ml.bulion
  • 1 lg.zahar
  • 1 lg cu varf faina
  • sare,
  • piper
  • marar si patrunjel frunze
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de mazare cu friganele:

Ceapa am taiat-o cubulete si am pus-o la calit in 3 lg.de ulei,Cand e sticloasa,adaugam  morcovii taiati rondele,amestecam din cand in cand lasandu-i la calit putin dupa care punem o ling de boia,amestecam si apa fierbinde sa acopere morcovii.Cand sunt morcovii aproape fierti,adaugam mazarea,lasam sa fiarba fara capac 5 min dupa care adaugam bulionul amestecat cu lg de faina,sare,piper dupa gust.

Zaharul il punem intr-un ibric,il caramelizam putin si stingem cu apa.

Adaugam in macarea de mazare la sfarsit,mai lasam sa dea in 2-3 clocote si stingem focul.

Adaugam marar si patrunjel verde.

Am servit mazarea cu friganele dar Sabina cu pulpe de pui.

pofta buna!!!

TIPS-URI

1

La mancarea de mazare pun morcovi taiati rondele ca volum cat si mazarea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de mazare cu friganele" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mancare de mazare, porumb si carnati