Mancare de pui sub capac de paine

de gaby_duceag in Pui, 14 Mai 2011 | 8145 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un pui (eu am pus un pui transat din care am oprit doar pieptul)
  • 100 gr masline negre
  • o ceapa verde
  • usturoi-2-3 catei
  • 4-5 rosii
  • 1/2 lingurita boia
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 3 foi dafin
  • o cescuta vin alb
  • sare
  • piper

pentru capac

  • 300 gr faina
  • aprox 200 ml apa
  • 2/3 plic drojdie instant
  • 1/2 lingurita sare
  • o lingura ulei
  • in plus : 2 linguri apa plus o lingura faina
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de pui sub capac de paine:

Transam puiul, il portionam si spalam bine.
Intr-un vas de tuci (in cazul meu) , punem la incins 2-3 linguri ulei si adaugam usturoiul feliat.
Lasam  30 sec. apoi adaugam bucatile de pui.
Le lasam pana prind culoare.
Adaugam vinul si lasam la foc mic.
Cand vinul s-a evaporat adaugam rosiile tocate, sare, piper , foile de dafin si boiaua.
Eu am mai pus si putina apa. Adaugam si maslinele, punem capac si lasam la foc mic pt 25 minute.

Intre timp ne ocupam de aluat.
Punem intr-un bol faina, drojdia si uleiul.
Adaugam apa calduta si framantam. Trebuie sa obtinem un aluat ferm, nelipicios.
Daca e nevoie, adaugam dupa caz inca putina faina sau apa.

Oprim focul la mancarea de pui , adaugam patrunjelul si ceapa tocate fin si lasam doua minute sa se racoreasca.

Din cele doua linguri de apa si lingura de faina, facem un amestec din care vom lua cu mana si vom unge pe exterior vasul cu mancarea, cam...5 cm, in partea superioara.
Asta va constitui lipiciul ce va tine aluatul de vas.

Din aluat intindem o foaie destul de subtire cu diametru mai mare decat cel al vasului cu mancare si punem foaia deasupra , presand usor pe exterior .
Vom obtine astfel un capac ermetic ce va acoperi cu grija mancarica delicioasa din interior.

Introducem vasul in cuptorul preincalzit, la 180 grade, si lasam pana ce se rumeneste frumos capacul.

Eu am facut in vas de tuci dar recomandarea acestei reteta presupunea detinerea unui vas de lut pe care din pacate eu nu il am.

Cand puneti aluatul pe vasul de lut, acesta se muleaza perfect iar la cuptor va forma o cupola, deoarece peretii vasului ii vor permite aluatului sa se "destinda" :))), in timp ce marginile vasului meu erau asa de ascutite incat atunci cand am pus "capacul" intr-o parte s-a rupt si l-am tras repede sa nu ajunga la mancare, presandu-l bine sa nu fuga:))

E delicioasa papaua asta. Adica...PAPA BUN! :)))

Sursa

Multumesc mult, Laura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de pui sub capac de paine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 10:37

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

pe 25.06 la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

ULTIMELE COMENTARII

Dafur

Dacă ești în căutarea unui colier din argint elegant și de calitate, merită să arunci o privire pe https://www.chanti.dk/p-halskaeder-i_soelv . Aici vei găsi o selecție variată de coliere din argint sterling autentic – de la modele simple și clasice până la modele moderne. CHANTI este sinonim cu calitate, prețuri corecte și un magazin online ușor de utilizat. Fie că este un cadou sau pentru tine – un colier din argint conferă fiecărei ținute o notă elegantă. Datorită livrării rapide și plății sigure, noua ta bijuterie preferată este la doar câteva clicuri distanță.

De ce purtam bijuterii?

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui in crusta de sare