Mancare de urzici

de Sim0na in Aperitive / Garnituri, 10 Apr 2013 | 5442 vizualizari

 

Pentru azi avem urzicute!! Cu ou ochi, binenteles!

 

INGREDIENTE

  • un castron mare cu urzici
  • 100 g unt
  • 2 linguri faina
  • 6 catei usturoi
  • 2 linguri ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de urzici:

Urzicile le-am ales de eventualele crengute sau frunzulite, apoi le-am spalat in mai multe ape, pentru a elimina praful. Am pus urzicile la fiert in apa clocotita, apoi le-am scos, le-am pus la scurs, apoi le-am tocat marunt. Zeama in care au fiert nu se arunca.. ca avem nevoie de ea mai tarziu.

Intr-un tuci am pus la topit untul in ulei, si cand s-a infierbantat, am pus faina, amestecand energic. Am stins cu zeama fierbinte, adaugand cate putin pana se formeaza un sos legat. Am adaugat urzicile tocate, completand cu zeama, daca este cazul. Peste urzici am pus usturoiul pisat si am mai lasat pe foc cateva minute.

Am servit urzicile cu mamaliga calda si oua ochiuri.

Pofta buna va doresc!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de urzici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mincare de urzici