Melci din aluat in stil spaniol

de BucatarialuiDodo in Dulciuri, 17 Dec 2010 | 8042 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g făină
  • 100 g zahăr pudră
  • 100 g unt topit
  • 3 ouă
  • 15 gr drojdie proaspătă
  • 200 ml apă
  • un gălbenuş
  • susan
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melci din aluat in stil spaniol:

Într-un vas se cerne făina, iar in mijlocul ei se pune drojdia ce o dizolvăm puţin în apă caldă. Adăugăm restul ingredientelor şi frământăm un aluat potrivit. Nu trebuie să fie nici prea moale, nici prea vârtos. După caz putem să mai adăugăm puţină făină sau puţină apă, pentru a ajunge la consistenţa dorită. Lăsăm aluatul la dospit pentru jumătate de oră. După ce aluatul a crescut, îl împărţim în 18 părţi egale. Fiecare biluţă de aluat o întindem în foaie subţire, o ungem cu unt topit (ajung aproximativ 50 g unt la o porţie) şi formăm un rulou.

Fiecărui rulou îi dăm formă de melc pornind din interior spre exterior. Melcii astfel formaţi îi aşezăm în tavă, având grijă să lăsăm distanţă între ei pentru că vor creşte, îi ungem cu gălbenuş de ou şi presărăm susan.

Dăm tava în cuptor până ce melcişorii noştri se rumenesc. Pentru a fi siguri puteţi încerca aluatul cu scobitoarea, însă 20 de minute sunt suficiente pentru a se coace.

Daca ti-a placut reteta noastra "Melci din aluat in stil spaniol" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

ieri la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

ieri la 11:26

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

pe 23.10 la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

pe 21.10 la 11:11

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]