Minipateuri cu mere

de Hutzanca in Prajituri, 2 Oct 2009 | 16705 vizualizari

 

Este un produs de patiserie pe care il fac cu placere acasa

 

INGREDIENTE

  • 2 cani faina
  • 2 oua
  • 4 linguri ulei
  • 1 cana apa calduta
  • 4 mere zahar,
  • 2 linguri gris,
  • scortisoara
  • zahar farin
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Minipateuri cu mere:

Se cerne faina intr-un castron,se face o adncitura in mijloc in care se pune un praf de sare,uleiul si ouale.Se amesteca bine si se framanta si se dauga apa calduta pana se formeaza un aluat mediu tare Se continua framantatul pana ce aluatul nu mai este lipicios si are o suprafata lucioasa si matasoasa.Se bate aluatul pe o suprafata cu faina,pana devine suplu.Se formeaza o bila din aluat,se unge cu ulei si se lasa la rece cel putin 30 minute.Dupa acest timp,se ruleaza aluatul pe o suprafata data cu faina pana ajunge la grosimea de 7-8 mm.Se baga mainile pe sub el cu grija si se intinde pana ajunge foarte subtire.Se taie marginile groase. Merele se dau pe razatoare si se pun la calit cu 3-4 linguri de zahar si o lingura de margarina.Cand merele incep sa fiarba,in zeama lasata se pun 2-3 lingurite cu gris care fac sa se lege umplutura si de ce nu sa fie mai multa.Se adauga scortisoara pisata sau altfel de esenta,dupa gustul fiecaruia. Cand aluatul este bun de prelucrat si merele s-au racit,se intinde pe masa aluatul,se taie in bucati mici pe care le intinzi in mana cat se poate si se pune umplutura modelandu-le sub forma de mini pateuri.Coacem la cuptorul incalzit in prealabil la foc tare ,15 min.Le pudram cu zahar,le asezam frumos pe platou,si...POFTA BUNA!

 


Daca ti-a placut reteta noastra "Minipateuri cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tarte Tatin